01 Jul
01Jul

קוסקוס אמיתי אותנטי נעמה קדוש

1 קילו סולת מנופה

1.5 כוס מים - פעם ראשונה

1/2 כוס שמן 

1 כף מלח 

1.5 כוס מים - פעם שניה לאחר אידוי 1

1 כוס מים - לאחר אידוי שני 


אופן ההכנה:

1. מנפים קילו סולת מפזרים בקערה רחבה ושופכים פנימה מים בטפטופים כל פעם מעט מים ועם כף יד פתוחה מערבבים את הסולת עד שכל המים נטמעים והסולת הופכת לכדורים כדורים 

2. לאחר מכן מסננים במסננת עם חורים עבים 

3. שופכים שמן לסולת ומערבבים יחד 

4. מוסיפים 1 כף מלח מערבבים 

5. מעבירים את הסולת לסיר אידוי מיוחד לקוסקוס - שמים את הסולת בסיר עם חורים 

את הסיר התחתון ממלאים עד חצי מגובה הסיר מים ומרתיחים את המים כשהמים רותחים מניחים את הסיר עם החורים על הסיר עם המים סוגרים את המכסה ומבשלים על אש קטנה כ שעה 

6. לאחר שעה מוציאים את הסולת לקערה מערבבים עם כף ושופכים בזהירות על כל הסולת כוס וחצי מים ( את המים שופכים בצורה שווה על כל הסולת 

לאחר מספר דקות  מערבבים בעדינות בעזרת מזלג

7. מחזירים את הסולת לסיר עם החורים לעוד שיה אידוי 

8. שוב חוזרים על תהליך - מעבירים את הסולת לקערה ושופכים 1 כוס מים 

לאחר מספר דקות מערבבים 

9. לאחר שהסולת מתקררת יש לסנן במסננת עם חורים עבים 

10. שופכים עוד כוס מים באופן שווה ומערבבים

בתאבון 

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.