בורקס טורקי ביתי נעמה קדוש
1 ק"ג קמח מנופה
2 כוסות מי ברז
1 כוס סודה לשתיה בטעם לימון מבקבוק( לא אבקת סודה לשתיה)
1.5 כפות חומץ
1 כפית מלח
2 כפות שמן
שמן למגש ....
ללוש ביחד את כל החומרים ..
לקרוץ כ 15-16 עיגולים
להניח בתבנית עם שמן שגובהו מחצית מגובה התבנית ..
לכסות את התבנית ולהכניס למקרר למינימום שעתיים .. עד 24 שעות.
להוציא ולפתוח כל עיגול לעגול גדול מאוד ודק..
מלית פיצה:
למרוח רוטב פיצה של יכין
גבינה צהובה.. לגלגל ולמרוח ביצה ..
מלית תפוח אדמה
4-5 תפוח אדמה קלופים להרתיח במים עד לריכוך..
לסנן את המים לטבל
חצי כפית מלח
1 כף אבקת מרק עוף ( לא חובה)
ניתן להמיר בחצי כפית מלח
1/4 כפית כרכום..
לערבב להניח בשורה עליונה של העיגול ולגלגל לרולדת ולשבלול
לאפות בתנור שלומם מראש 170 מעלות למשך שעה או עד שהבורקס מזהיב מלמעלה ומלמטה
מומלץ לצפות בסרטון 😘