ג’חנון עם טריק

ג’חנון נעמה קדוש


1 ק״ג קמח מנופה 

1 כף מלח 

3 כפות סוכר

2-3 כוסות מי ברז


לפתיחת הבצק :

שמן 

מעט סולת


אופן ההכנה: 


1.בקערת המיקסר שמים את הקמח, סוכר,מלח, מים לשים 10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך למגע ואלסטי


את המים מוסיפים בהדרגה עד שמקבלים בצק נעים לעיתים צריך יותרמ3 כוסות מים , זה משתנה בגלל הלחות המשתנה בקמח 


2.מחלקים ל16 כדורים שווים מניחים בתבנית ושופכים שמן מעל מכסים את כדורים כך שהם לא יתייבשו ,יש לכסות בניילון את התבנית  ולתת מנוחה של שעתיים עד 12 שעות במקרר


3.פותחים לעלה דק, דק מורחים עליו שמן ומפזרים קורט של סולת מורחים הטיב ומקפלים את העלה מצד שמאל למרכז ואת צד ימין סוגרים למרכז על העלה שכבר סגרנו 

קיבלנו מלבן צר ואותו מגלגלים למעין רולדה

כך ממשיכים עם שאר הכדורים 

4. מניחים אחד על השני בצורת שתי וערב

סוגרים את הסיר 

5. לוקחים סיר גדול יותר מהסיר ששמנו בו את הגינון  ממלאים מים רותחים בגובה של מחצית מגובה הסיר מניחים בתוך המים את הסיר ג’חנון סוגרים עם מכסה ומניחים על הפלטה ל14 שעות 


6. אם רוצים להכין בתנור יש לאפות בחום 150 מעלות  עד להזהבה .