טארט פירות וקרם פטיסייר
בצק פריך
100 גר' חמאה - חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
11/2 כוסות קמח
לעבד במעבד מזון בפולסים קצרים ורק אחר כך להוסיף ביצה
לעבד רק עד לאיחוד הבצק
טיפ.. לא ללוש יותר מידיי.
לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל 10 דק
מוציאים מרדדים על משטח מקומח מחלקים ל 2
מניחים בתבנית מלבנית
מניחים מעל נייר אפייה חומוס
אופים כ 20 דק או עד להזהבה
קרם פטיסייר
קרם פאטסייר
500 מל חלב
50 גרם קורנפלור
50 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
5 חלמונים
שמים העל בסיר ומערבבים עם מטרפה על אש בינונית
כל הזמן לערבב עד שמקבלים מרקם של טחינה
מכסים בניילון את הקרם ומעל מכסים עם מכסה ומעבירים למקרר
לערבב היטיב לעיסה חלקה
כשהחלב רותח מנמיכים את האש
מוסיפים את הקורפלור והחלמונים ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת קרם מוצק וחלק.א
בנתיים מקציפים שמנת מתוקה חלבית
מקפלים את הקצפת לקרם פאטסייר
ומרכיבים את העוגה
מורחים על הבצק את הקרם
פאטיסייר
ומניחים מעל את פירות העונה חתוכים.
מעל הפירות ניתן לזגג בעזרת מברשת סיליקון
כף ריבת משמש ומעט מים .