פריקסה עם התפחה 1 נעמה קדוש
1 ק"ג קמח מנופה
2 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן זית
2.5 עד 3 כוסות מי ברז
1 כף אלכוהול ( ערק, ברנדי, וודקה)
ללוש היטב כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים, לך מנוחה של 15 דקות מכוסה בניילון.
לחלק ל 20 כדורים גדולים או 40 בגודל מיני ולגלגל ללחמניה להתפיח ..
על גבי נייר אפיה חתוך לגודל הלחמניה..
יש להכניס לשמן חם את הלחמניה עם הנייר אפיה ולהוציא מספר שניות לאחר הנכנסת לחמניה לשמן
מומלץ
לטגן בשמן עמוק בחום של 170 ..
לאיפה: למרוח את לחמניה בשמן זית לאפות 180 מעלות בטורבו כ 30 דקות
רוטב צ'רמלה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
מיץ משני לימונים
1/4 כוס שמן
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
מעט מים
לערבב היטב ולמרוח בהנאה
בתאבון נעמה קדוש