סושי נעמה קדוש
אורז סושי:
1.5 כוסות אורז לסושי
2 ורבע כוסות מים
רוטב לאורז:
3 כפות מירין
1.5 כפות סוכר
1 כפית מלח
אצות
ירקות למילוי : מלפפון, גזר, גמבה, בצל ירוק, בטטה אפויה, סלמון מעושן
ציפוי קריספי:
2 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
עד רבע כוס מים
קורט מלח
פירורי פנקו
אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז:
יש להשרות את האורז במים קרים כ חצי שעה
לאחר מכן מסננים את המים ושוטפים מספר פעמים עד שהמים יוצאים שקופים ולא עכורים
2. בסיר מוזגים 2 ורבע כוסות מים ושופכים את האורז פנימה מערבבים ומרתיחים
לאחר שהמים רתחו יש לכסות את הסיר להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל עוד 10 דקות בערך או עד שכל המים נספגים מקררים מעט
3. מכינים את הרוטב:
בקערה קטנה מערבבים יחד עד להמסה את המירין, סוכר והמלח
4. מוזגים את המירין בהדרגה לאורז ומערבבים את האורז
5. לוקחים אצה מניחים אותה על רשת מיוחדת לגלגול סושי
החלק המבריק כלפי מטה והחלק המחוספס כלפי מעלה
לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות מאוד !
6. בידיים רטובות לוקחים אורז בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על האצה
7. מניחים ירקות שרוצים ומניחים בחלק העליון של האצה מגלגלים לרול תוך כדי הידוק
8. אפשר לחתוך לפרוסות ולאכול וניתן לטגן עם ציפוי
9. מערבבים את הקמח, קורנפלור , ביצה מלח ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם של טחינה
10. לוקחים רול טובלים בבלילה מכל הצדדים ומצפים אחר כך בפירורי פנקו ומטגנים בשמן במחבת( שמן בגובה טיגון כמו של שניצל )
מטגנים עד להזהבה מספר דקות
וחותכים לפרוסות
מומלץ לאכול את הסושי עם רטבים : סויה, צילי מתוק
בתאבון