אורז עדשים וירקות נעמה קדוש
1 כוס אורז
1/2 כוס עדשים ירוקות
2 קישואים
1 גמבה
1 בצל
2 כוסות מים
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1. את העדשים יש להשרות במים רותחים למשך 20 דקות
2. את הירקות חותכים לקוביות קטנות
3. בסיר מחממים 3 כפות שמן זית מוסיפים בצל ומטגנים כ 7 דקות
מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן יחד עד להתרככות חלקית
4.את העדשים מסננים ומוסיפים לסיר
5. מוסיפים את האורז ומערבבים יחד
6. מוסיפים מלח לפי הטעם ואת המים
מרתיחים הטיב כ 5 דקות
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שכל המים מתאדים כ 20 דקות
בתאבון