אורז עם ערמונים ואגוזים נעמה קדוש
לאורז לבן אחד אחד
4 כפות שמן
1 כוס אורז
1 ושלושת רבעי כוס מים
כפית מלח
לתערובת האגוזים וערמונים:
1 בצל גדול חתוך לרצועות
חצי כוס אגוזי לוז
חצי כוס שקדים
חצי כוס אגוזי מלך
5 שזיפים ללא גרעין
חצי כוס צימוקים בהירים
1 שקית ערמונים
2-3 כפיות דבש
חצי כפית קינמון
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים את השמן מכניסים את האורז ומטגנים יחד עד שהאורז הופך את צבעו משקוף ללבן
צריך לערבב כל הזמן על מנת שהאורז לא ישרף
2. לאחר מכן שופכים את המים לסיר מוסיפים מלח מערבבים , מביאים לרתיחה וכמהים רותחים מערבים שוב וסוגרים את המכסה
מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ 20 דקות
טיפ:
אם יש חורים באורז , זה אומר שהאורז מוכן
מכבים את האש שמים על הסיר מגבת וממתינים כ 10 דקות
2. מכינים את התערובת:
את הבצל החתוך לרצועות מטגנים עם רבע כוס שמן עד להזהבה מוסיפים את כל האגוזים
( יש לחתוך לחצי את כל האגוזים)
מערבבים יחד
מוסיפים את השזיפים והערמונים
מתבלים במלח, קינמון
לבסוף מוסיפים את הדבש מבשלים על אש נמוכה עוד כ 5 דקות וזה מוכן
יש לחמם את האורז בנפרד ואת התערובת בנפרד ורק בעת ההגשה מוזגים מעל את תערובת האגוזים
בתאבון❤️