אורז עם עשבי תיבול נעמה קדוש
1 כוס אורז פרסי
1 בצל
1 גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
חצי פלפל חריף ירוק
1 גזר מגורד
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
רבע צרור שמיר
רבע צרור עלי נענע
2 גבעולי בצל ירוק להגשה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומייבשים
2. חותכים את הבצל,הגמבה, הפלפלים לקוביות
3. את עשבי התיבול קוצצים דק
4.מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
5. מוסיפים את הגזר המגורד ואת הפלפלים וממשיכים לטגן עוד 5 דקות
6. מוסיפים את האורז מטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב
7. מוסיפים פנימה את עשבי בתיבול ( משאירים קצת בצד לקישוט)
8. מערבבים יחד מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם
9. מוזגים 2 כוסות מים לסיר ומרתיחים
10. לאחר שהמים רותחים מערבבים את האורז ומכסים את הסיר מבשלים בלהבה נמוכה כ 20 דקות
11. משאירים את האורז מכוסה עוד 10 דקות ורק אז אפשר לאכול
בתאבון