מגדרה אורז עם עדשים נעמה קדוש
1 כוס אורז
1/2 כוס עדשים ירוקות
2 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף אבקת מרק עוף( לא חובה)
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים בקערה עם מים רותחים למשך 15 דקות לאחר 15 דקות מסננים את המים ומייבשים את העדשים
2. כוס אורז שוטפים ומייבשים
3. חותכים את הבצל לקוביות מטגנים בסיר עם 2 כפות שמן
במשך מספר דקות עד להזהבה
4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים יחד
5. מוסיפים את העדשים ומטגנים יחד מספר דקות
6. מוסיפים 2 מים רותחים לסיר
1 כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף
וכוס מים רותחים נוספת
מוסיפים את המלח, פלפל שחור וכמון מערבבים
7. מרתיחים הכל יחד וכשהמים רותחים מערבבים מכסים את הסיר עם מכסה ומנמיכים את האש לאש נמוכה
8. מבשלים כ 20 דקות עד שכל המים מתאדים
אופציה: לא חייבים אבקת מרק עוף ואז יש להוסיף מלח ..
בתאבון