מג׳דרה
אורז עם עדשים
1 כוס אורז פרסי
1/2 כוס עדשים ירוקות
1 ושלושת רבעי כוס מי ברז
1 בצל
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
עשבי תיבול( כוסברה, פטרוזליה , שמיר)
אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים רותחים כ 15 דקות
1. חותכים לקוביות קטנות את הבצל ומטגנים עם 3 כפות שמן זית עד להשחמה
2.מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן יחד מספר דקות, מוסיפים את העדשים לסיר עם המים ומערבבים
3. מוזגים את המים מתבלים במלח ופלפל מרתיחים את המים ומנמיכים את ללהבה נמוכה
4. מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דקות
5. מכבים את האש ולא פותחים את הסיר לפחות 7 דקות .
אופציה לשידרוג: לקצוץ עשבי תיבול ולערבב יחד ים האורז לאחר שהוא מתקרר