פרוסות בשר עם גמבה נעמה קדוש
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גמבה חתונה לקוביות
3 כפות כוסברה קצוצה
גוש בשר מס 5
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
מלח,פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה :
1. להרתיח סיר מים גדול עם גזר , עלי דפנה גבעול סלרי לאחר שהמים רותחים מכניסים את הגוש בשר לסיר מרתיחים כ 20 דקות לאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד להתרככות הבשר מקררים את הבשר לפחות 5 שעות במקרר .
2. בסיר נפרד מחממים 3 כפות שמן זית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להתרככות
3. מוסיפים את קוביות הגמבה ומטגנים עוד 5 דקות
4. מוסיפים את הכוסברה ואת כל התבלינים מטגנים יחד לפתיחת התבלינים בשמן
5. מוציאים את הבשר ופורסים לפרוסות
6. מניחים בסיר את פרוסות הבשר
7. מוסיפים מים עד שהם מגיעים לגובה הבשר ..
8. מרתיחים את התבשיל הטיב לאחר מכן יש להנמיך ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל כ שעה
9. במהלך הבישול מומלץ לפתוח את המכסה ובעזרת כף למזוג את הרוטב על פרוסות הבשר