צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור נעמה קדוש
1 צלי כתף - נתח מספר 5
5 תפוחי אדמה
2-3 כוסות מים רוטב :
1 כף חרדל דיז׳ון
2 כפות פפריקה מעושנת
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
3 כפות דבש
1/3 כוס שמן זית
חופן עשבי תיבול קצוצים
6 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1. בסיר או תבנית שמים את נתח הבשר לאחר ששוטפים אותו במים
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים
3. מורחים על הבשר מכל צדדיו
4. את המים מוזגים בצד התבנית לא על הנתח עצמו 5. עוטפים בנייר אפיה ונייר כסף
6. אופים בחום 160 מעלות טורבו כשעתיים וחצי
7. לאחר מכן חוצים תפוחי אדמה לחצי חורצים פסים ומורחים על כל חצי מהרוטב שבתבנית מפזרים על התפוחי אדמה מלח ופלפל שחור
8. מכסים שוב ואופים עוד שעה
9. בחצי שעה האחרונה מסירים את הנייר אפיה והנייר כסף ואופים
יש לבדוק מידיי פעם האם חסר מים בתבנית ולהוסיף תחשוב שתמיד יהיו נוזלים בתבנית !!!!