קציצות מפרום נעמה קדוש 😘
1 קילו בשר בקר טחון
1 פרפר חזה עוף טחון או קצוץ דק
1 תפוא בינוני טחון
2 בצלים גדולים טחונים
2 שיני שום כתוש
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף בהרט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 ביצה
3 פרוסות לחם להשרות במים ולסחוט ללוש הכל הטיב..
לצפות מכל הכיוונים הקמח מצה או קמח רגיל.. ואז לטבול בבלילת הביצה ..
בלילת ביצה:
4 ביצים
חצי כף רסק עגבניות
חצי כף פפריקה מתוקה
מעט מים לטרוף הכל יחד ..
לטגן בשמן בגובה של חצי מגובה הקציצות .. בישול הקציצות!
רוטב לקציצות :
להכין בסיר.. פרוסות תפוח אדמה.. מעל להניח פרוסות עגבניה 2 שיני שום פרוסות גבעול סלרי צרור פטרוזיליה או כוסברה.. להניח את הקציצות המטוגנות מעל הכל .. לשפוך מעל את הרוטב: בקערה לשים.. 1 וחצי כף גדושה רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף מלח כפית פלפל שחור שליש כוס שמן 1 כוס מים רותחים.. לצקת מעל הקציצות .. להרתיח הכל , לאחר הרתיחה יש להנמיך את הלהבה ולבשל על אש נמוכה עד שהתפוח מתרכך ... בתאבון נעמה קדוש 😘