קציצות ברוטב אדום

קציצות ברוטב עגבניות נעמה קדוש

 1 קג בשר טחון טרי 

2 בצל

 צרור פטרוזיליה

 1 תפוח אדמה קטן

 1 כף גדושה ראס אל חנות 

מעט פלפל שחור 

מעט מלח 

מעט שמן זית 

רוטב : 

6 שיני שום 

1 גמבה קוביות

 1 עגבניה או 10 עגבניות שרי קוביות

 1 פלפל אדום פרוס 

2 כפות רסק עגבניות

 1 כף פפריקה מתוקה 

1 כף פלפל צ'ילי  גרוס מתוק

 1 כפית כורכום

 מלח ,פלפל שחור לפי הטעם

 מים בגובה חצי מגובה הקציצה

 שמן .. אופן ההכנה: 

1. קוצצים במעבד מזון או ידנית בצל,פטרוזיליה, תפוח אדמה ומוסיפים לבשר מוסיפים את התבלינים ומעט שמן זית לשים הכל לכדי עיסה מכסים בניילון ל10 דקות..

 2. יוצרים כדורים בגודל בינוני ומשטחים מעט

 3. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 

4. אופים 10 -15 דקות בתנור בחום 180 מעלות טורבו 

5. מכינים רוטב: מטגנים בשמן את העגבניות ,גמבה ,שום ופלפל אדום כ 7 דקות.. 

6. מוסיפים את התבלינים ועוד מעט שמן ומטגנים יחד לאחר מכן מוסיפים את הרסק עגבניות מערבבים שוב עד שנחרכך בתחתית ,מוסיפים מים עד לגובה מחצית מגובה הקציצות ..

 7. מרתיחים את הרוטב מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להסמיך מעט.. 

8. מוציאים את הקציצות מהתנור ומכניסים לסיר 9. מבשלים יחד עוד 15 דקות.. בתאבון