קציצות עם אננס ושקדים נעמה קדוש
1 קג בשר טחון
2 בצל חתוך לקוביות מטוגן
1 תפוח אדמה מגורד
צרור כוסברה
1 כף ראס אל חנות
מעט כורכום
מלח רבע
כפית פלפל לבן
2 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
2 כפות קמח לרוטב:
2 בצל חתוך לקוביות כוס צימוקים בהירים
1 כוס שקדים מולבנים
7 אננס מיובש
1 כפית כורכום
מלח
כפית שום כתוש
אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף לבשר את כל המרכיבים וללוש יחד לעיסה אחידה כולל הבצל לכסות בניילון ולתת מנוחה של 10 דקות..
2. לכדרר לכדורים ולשטח מעט ..
3. לחמם מחבת פסים לטגן את הקציצות כמה דקות מכל צד עש שהן משחימות..( בלי שמן) להעביר לצלחת ,בנתיים נכין את הרוטב ..
4. לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את התבלינים ,השקדים ולטגן מעט שהתבלינים ייפתחו מעט
5. להוסיף את הצימוקים
6. לסדר את האננס בשכבה אחת מעל הבצל
7. להוסיף מים עד לגובה האננס, שהמים יכסו את האננס להרתיח את המים
8. לסדר את הקציצות בסיר
9. לצקת מהרחוב על הקציצות להרתיח יחד, להנמיך את האש ולבשל 30 דקות ..