קציצות עם בטטה נעמה קדוש
לקציצות :
1 ק״ג בשר בקר טחון
חופן שומן (לא חובה, מומלץ מאוד)
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול מטוגן
1 תפוח אדמה מגורד
מלח
פלפל שחור
חצי כף פפריקה
1 כף כמון
2 כפות שמן זית
לרוטב :
4-5 כפות גדושות רסק עגבניות
4-5 שיני שום
2 כוסות מי ברז
1 בצל קוביות מטוגן
2 כפות פפריקה
4 כפות רוטב צילי
מלח
פלפל שחור
4 פלפל יבש
2 בטטות קוביות
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצלים לקוביות קונות ומטגנים עד להזהבה
בצל 1 נשאר בסיר ובצל 1 נכנס לקערת הקציצות
2. בקערה שמים את הבשר טחון, בצל מטוגן, תפוח אדמה, צרור פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון, 2 כפות שמן זית, פפריקה מתוקה
לשים יחד לעיסה אחידה
מכדרים לכדורים בגודל שרוצים מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים 10 דקות בתנור בחום 180 מעלות .
2. בקערה נפרדת שמים את הרסק עגבניות,פפריקה מתוקה, צילי מתוק, מלח, פלפל שחור, שיני שום כתוש, רבע כוס שמן זית ו2 כוסות מים ומערבבים יחד שופכים לסיר רחב מוסיפים 4 פלפלים יבשים לסיר ומרתיחים על האש
3. חותכים את הבטטות לקוביות בינוניות ומכניסים לרוטב , מוציאים את הקציצות מהתנור ומכניסים לסיר
מבשלים יחד כ 20 דקות או עד שהבטטה מתרככת
4. מפזרים מעל פטרוזיליה ובתיאבון