קציצות עם בצל ופטרוזיליה נעמה קדוש
1 ק״ג בשר טחון
2 בצל
צרור פטרוזיליה
2 ביצים
3 פרוסות לחם
חצי כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
לרוטב :
6 בצלים
2 כפות סוכר
חצי כף פפריקה מתוקה
חצי כף כורכום
חצי כף קינמון
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. את הבצל, פטרוזיליה קוצצים דק במעבד מזון או ידנית
2. את פרוסות הלחם משרים 5 דקות במים, לאחר מכן סוחטים הטיב ומוסיפים לבשר הטחון
3.מוסיפים לבשר טחון את התבלינים, הביצים, הפטרוזיליה ולשים יחד לעיסה אחידה
4. יוצרים כדורים גדולים ומניחים בצד
5. מכינים את הרוטב :
את הבצל חותכים לרצועות דקות ומטגנים עם מעט שמן זית עד להזהבה מלאה
6. מוסיפים את הסוכר והתבלינים ופותחים אותם בשמן יחד עם הבצל
7. מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים את המים ומוסיפים את הקציצות
8. מרתיחים כ 5 דקות את הקציצות ומנמיכים את האש למשך 45 דקות עד שהקציצות מוכנות
בתאבון