שוק טלה עם בטטות
שוק טלה
1 בטטה
1/2 דלורית
1 בצל סגול
5 שיני שום
חופן צימוקים
חופן שזיפים
מלח
פלפל שחור
1 כף צ׳ילי גרוס
2 כפות סילאן או דבש
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה :
1. בסיר רחב שמים את השוק טלה
2. חורצים חריצים ומכנסים שיני שום, אחת לכל חריץ 3. מפזרים מלח, פלפל שחור ופלפל צ׳ילי גרוס על השוק טלה
4. ומעל את השמן זית
5. פורסים את הבצל לרצועות ומפזרים בסיר מוסיפים כוס מים
6. מכסים בנייר אפיה ומכסים במכסה את הסיר
7. מרתיחים על אש גבוהה 5 דקות ואז מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי
8. לאחר שעתיים וחצי מוסיפים לסיר בטטה חתוכה לרבעים ודלורית חתוכה לפרוסות עבות
9. שמים מלח ופלפל שחור על הירקות
10. שמים סילאן על השוק טלה והירקות מכסים ומבשלים שוב עוד שעה או מכניסים לתנור מכוסה לשעה בתאבון