שוק טלה עם בטטות

שוק טלה עם בטטות
שוק טלה 

1 בטטה

 1/2 דלורית 

1 בצל סגול 

5 שיני שום 

חופן צימוקים 

חופן שזיפים 

מלח 

פלפל שחור 

1 כף צ׳ילי גרוס 

2 כפות סילאן או דבש 

1 כוס מים 

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה :
1. בסיר רחב שמים את השוק טלה 

2. ⁠חורצים חריצים ומכנסים שיני שום, אחת לכל חריץ 3. ⁠מפזרים מלח, פלפל שחור ופלפל צ׳ילי גרוס על השוק טלה 

4. ⁠ומעל את השמן זית 

5. ⁠פורסים את הבצל לרצועות ומפזרים בסיר מוסיפים כוס מים 

6. ⁠מכסים בנייר אפיה ומכסים במכסה את הסיר 

7. ⁠מרתיחים על אש גבוהה 5 דקות ואז מנמיכים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים וחצי 

8. ⁠לאחר שעתיים וחצי מוסיפים לסיר בטטה חתוכה לרבעים ודלורית חתוכה לפרוסות עבות 

9. ⁠שמים מלח ופלפל שחור על הירקות 

10. ⁠שמים סילאן על השוק טלה והירקות מכסים ומבשלים שוב עוד שעה או מכניסים לתנור מכוסה לשעה בתאבון