סופגניות נעמה קדוש
טיפים חשובים להצלחת הסופגניות !!
1. ללוש את הבצק 15 דקות
2. להתפיח רק עד הכפלת ח הבצק
3. להניח כל כדור על ריבוע של נייר אפיה מקומח !
4. לאחר שהכדורים תופחים יש להפוך אותם כך נקבל סופגניה כמו בקונדיטוריה
5. לוגן בשמן חם אך לא חם מידיי 170 מעלות כדאי למדוד את חום השמן עי מד חום מיוחד או לטגן במטגנת
6. לטגן עד להזהבה צד אחד ורק לאחר שהזבוב להפוך כך נקבל את הפס באמצע
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 שקית סוכר וניל או כפית מחית וניל
1/4 כפית מלח
3 ביצים גודל L
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף ערק או ברנדי ( אופציה - לא חובה)
2 כוסות מי ברז
קרם וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים יחד במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה
אופן ההכנה:
1. ללוש היטיב את הבצק במיקסר לפחות 10 דקות עד שהבצק נאסף כולו סביב המלוש
ודפנות הקערה נקיות וללא בצק
2.לחלק לכדורים במשקל 50 גרם להניח על ריבועי נייר אפיה ולהתפיח כשעה או עד להכפלת נפח הכדור.
3.לטגן בשמן חם בטמפרטורה של 170 מעלות
חובה לטגן את הצד התחתון עד להזהבה מלאה ורק לאחר מכן להפוך ככה תקבלו פס לבן באמצע
4.לאחר שהן מתקררות מחוררים חוק בעזרת סכין בצידי הסופגניה וממלאים בקרם וניל
טובלים בסוכר דק
ואוכלים בהנאה
בתאבון