קיש בטטות וצילי נעמה קדוש
בצק פריך :
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
חצי כפית מלח
חצי ביצה
ללוש יחד לבצק פירורי, עדיף במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים להעביר לניילון נצמד לעבד יחד עד לקבלת בצק אחיד להכניס למקרר לחצי שעה להוציא לרדד בין 2 רצועות ניילון נצמד לעיגול ולהעביר לתבנית בקוטר 22 או 24 סמ לכסות ולהכניס למקפיא עד להכנת המלית
מלית:
2 בטטות פרוסות דק
1 מיכל שמנת מתוקה
רבע כוס חלב
2 בצל קוביות מטוגן
3 ביצים
100 גרם גבינה צהובה
מלח
פלפל שחור
כפית צ'ילי גרוס
3 כפיות רוטב צ'ילי
לערבב יחד לבלילה
הכנת בטטות:
הבטטות יש לפרוס דק לסדר בתבנית לפזר מעל שמן זית מלח,פלפל שחור ולאפות פתוח 15 דקות .
הרכבת הקיש: את הבצק יש להוציא מהמקפיא לסדר בתחתית את הבטטות ולהשאיר שליש גם לקישוט לשפוך את המלית על הבטטות ומעל לסדר שוב את הבטטות לפזר צ'ילי טרי לאפות בחום 180 מעלות כ 45 דקות או עד להזהבה להוציא את הבצק לשפוך על הבצק את הבלילה