מגולגלות אלפחורס נעמה קדוש
400 גרם קמח לבן מנופה
80 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל או 1 סוכר וניל
מלית אלפחורס
ריבת חלב
קוקוס
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון (או לישה ידנית) מוסיפים את הקמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות בפולסים קצרים מעבדים יחד רק עד לקבלת פירורים
2. מוסיפים את הביצים ושוב בפולסים קצרים מעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק
אם תעבדו את הבצק יותר מידיי הוא לא יצא פריך!
3. את הבצק מחלקים ל 3-4 חלקים
מפזרים על נייר אפיה מקומח ומפזרים מעט קמח על הבצק
מרדדים למלבן דק מורחים ריבת חלב על הבצק ולגלגל לרולדה כך ממשיכים עם שאר הבצק
אם רוצים מגולגלות מיני מחלקים את הבצק ל 4 חלקים
4. חורצים פסים ברולדה לסמן את גודל העוגיה ושיהיה קל בחיתוך
5. אופים בחום 170 מעלות כ 17 דקות
מפזרים אבקת סוכר מעל ובתיאבון
מומלץ לשמור במקפיא בקופסא אטומה