בקלוואה נעמה קדוש
קינוח מושלם קריספי פרווה שאפשר להכין מראש ולהקפיא!! מוציאים בערב החג והוא יוצא כמו טרי ממש!!!!
400 גרם תערובת של אגוזי מלך, שקדים קשיו
3 כפות סוכר חום
1 כף קינמון
תרסיס שמן
עלי פילו איכותיים
סירופ סוכר :
1 כוס סוכר
1 כוס מים 1 סוכר וניל
1/4 לימון סחוט רצועה של קליפת לימון
אופן ההכנה:
1. במחבת עם כף שמן קולים את הפיצוחים כ 2 דקות אפשר לדלג על השלב הזה ולטחון מיד
2. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים
3. מוסיפים לפיצוחים סוכר וקינמון מערבבים
4. פותחים את העלי פילו לוקחים עלה 1 מרססים שמן בקצה העלה מסדרים בשורה 2 כפות מהתערובת ועוד כף מפזרים על כל העלה ומכווצים את הרולדה
5. מניחים בתבנית משומנת ממשיכים להכין באותה צורה את כל העלי פילו
6. מרססים את הבקלאווה
7. אופציה :לחתוך את הבקלווה לפני האפיה אני חותכת למנות קטנות בגודל ביס
8. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה מלאה יש לוודא שגם התחתית וצידי הרולדה נאפים הטיב
9. מכינים סירופ סוכר :בסיר שמים מים וסוכר ורבע לימון מרתיחים עד להמסת הסוכר ברגע שהסוכר נמס יש לכבות את האש
10. כשהבקלוואה מוכנה שופכים עליה את הסירופ
לאחר שהיא מתקררת לגמרי אפשר לעטוף בשתי שקיות ולהקפיא עד ערב החג!!
זה יוצא קריספי ומושלם
בתאבון