קינוח מהמם לחג !!
מאפה פילו עם תפוחים ושקדים נעמה קדוש
חבילת עלי פילו
4 תפוחים חמוצים
1 כפית מיץ לימון
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים
1 כף שטוחה קינמון
שמן למריחה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות מניחים בקערה מפזרים מעל כפית מיץ לימון ( שלא ישחיר )
2. לוקחים 3 עלים של פילו מרססים בשמן כל עלה ומניחים אותם אחד על השני במדוייק
3. מערבבים בקערה את התפוחים, קינמון, שקדים, אבקת סוכר
4. לוקחים מהמלית תפוחים ומסדרים בקצה העלים בשורה את התפוחים
5. מקפלים מעט את החלק הימני והשמאלי של העלים פנימה
מגלגלים לרולדה דקה
חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והתפוחים
6. מניחים על נייר אפיה בתבנית
7. מרססים בשמן את הרולדה ואופים בחום 180 מעלות כ 20 דקות אן עד להזהבה
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל
בתאבון