דג מזרחי נעמה קדוש
6-8 פרוסות דג לבראק או אמנון או בורי
1 גמבה רצועות
5 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
1 פלפל אדום
5 פלפל אדום יבש
כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
1 כף צ'ילי גרוס
רבע כף כורכום
מלח
3 כפות שמן זית
חצי כוס מי ברז
רוטב לדג:
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כף צילי גרוס
רבע כף כורכום
מלח
חצי כוס שמן זית
לערבב את הרוטב יחד בכוס נפרדת
אופן ההכנה:
1. להניח בסיר סוטאז את הגמבה,פלפלים , כוסברה 2 כפות שמן חצי כף פפריקה מתוקה וצילי גרוס לפתוח הכל בשמן כ 7 דקות
להניח את הדגים מעל
לערבב בקערה :
2 כפות פפריקה,
שום כתוש( לא חובה)
כורכום
מלח
חצי כוס שמן זית
להניח את הדגים מעל הירקות למזוג מהרוטב על כל הדגים ולהוסיף חצי כוס מים
להרתיח יחד על הגז כ 15 דקות עד להתרככות התפוח אדמה
2. להוסיף פרוסות של דג סלמון
למרוח את הרוטב על הדגים
3. לבשל על אש נמוכה 15 דקות בדיוק
4. למזוג מהרוטב על דג בזמן הבישול