דג סלמון עם קונפי שום

סלמון עם קונפי שום נעמה קדוש
נתח פילה סלמון
רוטב:
2 כפות גדושות של שום קונפי

 1 כף חרדל דיז׳ון 

1 כף גדושה תבלין גריל עוף 

מלח, 

פלפל שחור גרוס 

מיץ מלימון טרי

2  כפות דבש
2 ענפים של רוזרמרין או תימין
אופן ההכנה

:1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב 

2. ⁠מורידים את העור של הדג שוטפים במים את הנתח ושופכים עליו חומץ ולאחר 2 דקות שוטפים שוב , זה מנטרל את הריח של הדג 

3. ⁠ בתבנית מניחים  את הדג מורחים מעל את הרוטב ומניחים את הרוזמרין על הדג

 4. ⁠אופים בחום 180 מעלות כ 15-18 דקות 

5. ⁠לא לאפות יותר מידיי שלא יתייבש אם הדג קטן עדיף 12-15 דקות בלבד

 !בתאבון

קונפי שום :

קונפי שום נעמה קדוש
2 ראשי שום 

שמן זית 

1/2 כפית מלח 

גבעול של רוזמרין או טימין
אופן ההכנה:

1. בתבנית שמים שיני שום קלופים

 2. ⁠מוסיפים שמן זית עד לכיסוי השום

 3. ⁠מוסיפים רוזמרין טרי או טימין 

4. ⁠אופים בתנור כ 50 דקות בחום 180 מעלות או עד להשחמה קלה של השום

 5. ⁠לאחר שמתקרר שומרים בכלי סגור ואפשר להשתמש בשמן ובשום לתבשילים או כממרח או סתם על צנים בתאבון