סלמון עם קונפי שום נעמה קדוש
נתח פילה סלמון
רוטב:
2 כפות גדושות של שום קונפי
1 כף חרדל דיז׳ון
1 כף גדושה תבלין גריל עוף
מלח,
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון טרי
2 כפות דבש
2 ענפים של רוזרמרין או תימין
אופן ההכנה
:1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב
2. מורידים את העור של הדג שוטפים במים את הנתח ושופכים עליו חומץ ולאחר 2 דקות שוטפים שוב , זה מנטרל את הריח של הדג
3. בתבנית מניחים את הדג מורחים מעל את הרוטב ומניחים את הרוזמרין על הדג
4. אופים בחום 180 מעלות כ 15-18 דקות
5. לא לאפות יותר מידיי שלא יתייבש אם הדג קטן עדיף 12-15 דקות בלבד
!בתאבון
קונפי שום :
קונפי שום נעמה קדוש
2 ראשי שום
שמן זית
1/2 כפית מלח
גבעול של רוזמרין או טימין
אופן ההכנה:
1. בתבנית שמים שיני שום קלופים
2. מוסיפים שמן זית עד לכיסוי השום
3. מוסיפים רוזמרין טרי או טימין
4. אופים בתנור כ 50 דקות בחום 180 מעלות או עד להשחמה קלה של השום
5. לאחר שמתקרר שומרים בכלי סגור ואפשר להשתמש בשמן ובשום לתבשילים או כממרח או סתם על צנים בתאבון