דג עם צרמלה מטוגן

דג עם צרמלה מטוגן נעמה קדוש
5 פילה דג אמנון

 לבלילה:

1 ביצה 

1/2 כוס קורנפלור 

1/2 כוס קמח 

1 כף אריסה 

1/2 כף לימון כבוש

 2 שיני שום כתוש 

1 כף פפריקה מתוקה 

1 כף כמון 

מלח 

פלפל שחור

 חופן כוסברה קצוצה 

כ 3/4 כוס מים
אופן ההכנה:

1. מורידים את העור של הדג 

2. ⁠חותכים לריבועים שמים בקערה 

3. ⁠בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הבלילה מערבבים יחד מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם טחינה סמיכה

 4. ⁠לעיתים צריך יותר מים או פחות תלוי ..

 5. ⁠מכניסים את כל חתיכות הדג לבלילה מערבבים 

6. ⁠מחממים שמן חצי עמוק במחבת

 7. ⁠לוקחים חתיכה של דג טובלים היטב שוב בבלילה ומכניסים לשמן מטגנים מ2 הצדדים עד להזהבה והופכים שוב כלומר טיגון פעמיים
בתאבון
לרוטב צרמלה 

2 שיני שום כתוש 

2 כפות פפריקה מתוקה 

1 כף כמון 

1 כפית מלח מיץ מלימון טרי 

שמן כ 1/8 כוס

 מערבבים יחד מוסיפים מעט מים או מיץ לימון עד לקבלת מרקם טחינה סמיך

ניתן להגיש את הדג לצד רוטב הצרמלה

בתאבון נעמה