דג עם צרמלה מטוגן נעמה קדוש
5 פילה דג אמנון
לבלילה:
1 ביצה
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס קמח
1 כף אריסה
1/2 כף לימון כבוש
2 שיני שום כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה
כ 3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מורידים את העור של הדג
2. חותכים לריבועים שמים בקערה
3. בקערה נפרדת שמים את כל מרכיבי הבלילה מערבבים יחד מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם טחינה סמיכה
4. לעיתים צריך יותר מים או פחות תלוי ..
5. מכניסים את כל חתיכות הדג לבלילה מערבבים
6. מחממים שמן חצי עמוק במחבת
7. לוקחים חתיכה של דג טובלים היטב שוב בבלילה ומכניסים לשמן מטגנים מ2 הצדדים עד להזהבה והופכים שוב כלומר טיגון פעמיים
בתאבון
לרוטב צרמלה
2 שיני שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית מלח מיץ מלימון טרי
שמן כ 1/8 כוס
מערבבים יחד מוסיפים מעט מים או מיץ לימון עד לקבלת מרקם טחינה סמיך
ניתן להגיש את הדג לצד רוטב הצרמלה
בתאבון נעמה