קציצות דגים נעמה קדוש
שלב ראשון לסחוט חצי לימון על הדג הטחון - זה מנטרל את ריח הדג❤️
1 קג דג טחון מרלוזה בלבד!
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף גדושה אריסה
1 כף גדושה ממרח לימון כבוש
2 בצל מגורד
3/4 כוס כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
1/2 כף פפריקה
1/4 כף פפריקה חריפה( לא חובה)
1/2 כף כמון
1/4 כוס מים קרים או מי סודה
2 ביצים
רוטב :
4 פלפל יבש
1 פלפל חריף שלם
2 עגבניות גדולות
1 גמבה
כוסברה קצוצה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 עגבניות מרוסקות
מלח
צ'ילי גרוס מתוק
כורכום
אופן ההכנה :
1. לטחון את הבצל,כוסברה ,פטרוזיליה במעבד מזון להוסיף לקערה את כל המרכיבים כולל הדג בטחון וללוש יחד עד לקבלת עיסה אחידה
2. לכדרר לכדור בגודל בינוני להניח במגש
3. להכנת הרוטב יוצרים שמן חמניות או זית במחבת מוסיפים 4 שיני שום ,גמבהחתוכה לקוביות ,עגבניות קוביות את הפלפל החריף שלם ואת הפלפל היבש מטגנים עד שהגמבה מתרככת, מוסיפים עוד שמן ואת התבלינים מערבבים יחד
5. יוצקים מים בערך 2 כוסות ( המים אמורים להיות כמחצית מגובה הסיר) מרתיחים ורק לאחר האתית הרוטב מוסיפים את הקציצות מבשלים יחד כ 20 דקות