ג'חנון נעמה קדוש
1קג קמח מנופה
3 כפות סוכר חום
חצי כף מלח
3 כוסות מים עד 3.5 כוסות
רבע כוס שמן
ללוש הכל יחד עד לקבלת בצק רך גמיש ונעים לעבודה לחלק ל 16 כדורים לשים בתבנית ולכסות בשכבת שמן ,שתכסה את הכדורים ( על מנת שלא יתייבשו) לכסות את התבנית גם בניילון ולסגור הטיב .. להכניס למקרר לפחות ל 5 שעות עד 12 שעות לאחר הקירור משמנים את משטח העבודה שפותחים כל כדור למלבן ענק ודק .. שקוף לגמרי למרוח עליו שמן ולקפל את הצדדים לאמצע .. לסגור כמו ספר ,רק שכאן צריך להניח את חלק ימין על חלק שמאל.. ורק אז לגלגל לרולדה( לגחנון) להמשיך כך עם שאר הכדורים לוקחים סיר ג'חנון מרפדים בנייר אפיה ובנוסף גוזרים לצורת מלבן עוד ניירות אפייה כדי ליצור חיץ בין שורות הגחנון את הגחנון יש להניח בשורה להניח נייר אפיה מעל ואת השכבה הבאה נניח בכיוון הנגדי .. יש לחזור על הפעולה
ניתן לאפות בתנור בחום של 120 מעלות 12 שעות או להניח בפלטה של שבת מערב שישי עד למחרת ..
כשאני מכינה את הגחנון לשבת אני שמה את הסיר ג'חנון במקרר שעה לפחות ולפני שבת אני לוקחת סיר גדול ממלאה במים רותחים עד לגובה של רבע מגובה הסיר ובתוכו אני שמה את הסיר ג'חנון שהכנתי.. סיר הגחנון סגור
נא לוודא שהמים לא יהיו גבוהים מידיי ושלא יכנסו לסיר ג'חנון.
ומכסה את הסיר הגדול במכסה שלו