חלות בייגל קריספיות

חלות בייגל קריספיות נעמה קדוש


1 ק"ג קמח מנופה


2 כפות שמרים יבשים


4 כפות סוכר


3/4 כוס שמן - כוס חד פעמית שקופה


1 כף מלח


כ 3 כוסות מי ברז עד 3.5  (תלוי בסוג הקמח)


לשים את כל המצרכים  היבשים בקערת מיקסר את המלח  שימו בצד ( לא ליד השמרים)

תוסיפו את השמן ו 2.5 כוסות מים ותתחילו ללוש לאחר שהבצק מתגבש שימו לב שהוא אמור להיות מעט דביק לכן את חצי הכוס האחרונה תוסיפו בהדרגה

טיפ: קערת המיקסר אמורה להיות עם שאריות של בצק דביק בדפנות ובקרקעית הקערה יש תלולית קטנה של בצק ! כך תדעו שהמרקם טוב




ללוש במקסר עד שהבצק נהיה אחיד ואלסטי.. כ 13 דקות במיקסר 




לאחר התפיחה של חצי שעה 


מרדדים למשטח משומן ,


 מחלקים ל 3 ( כל רצועה במשקל 150 גרם ) 

מכינים מגש עם שומשום 

יוצרים 4 רצועות כל רצועה שוקלת 150 גרם לאחר מכן כל רצועה מורחים במעט שמן ואז מגלגלים אותה בשומשום 

לאחר שעשינו כך לכל הרצועות קולעים את החלה 

ניתן לקלוע גם חלה של 3 רצועות 

לאחר הקליעה מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 

מתפיחים שוב עד להכפלת נפח החלות ( כ 15 דקות - הן לא אמורות להתנפח מידיי, רק לתפוח מעט) 

מורחים בביצה טרופה עם קורט מלח( זה גורם לביצה להיות דלילה)

אופים בטורבו בחום 180 מעלות כ 25 דקות 

לעיתים לוקח יותר זמן

אל תתפתו להוציא את החלות לפני שהן שחומות לגמרי!! 

לא לדאוג הן לא נשרפות 


בתאבון