חלות בייגל קריספיות נעמה קדוש
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן - כוס חד פעמית שקופה
1 כף מלח
כ 3 כוסות מי ברז עד 3.5 (תלוי בסוג הקמח)
לשים את כל המצרכים היבשים בקערת מיקסר את המלח שימו בצד ( לא ליד השמרים)
תוסיפו את השמן ו 2.5 כוסות מים ותתחילו ללוש לאחר שהבצק מתגבש שימו לב שהוא אמור להיות מעט דביק לכן את חצי הכוס האחרונה תוסיפו בהדרגה
טיפ: קערת המיקסר אמורה להיות עם שאריות של בצק דביק בדפנות ובקרקעית הקערה יש תלולית קטנה של בצק ! כך תדעו שהמרקם טוב
ללוש במקסר עד שהבצק נהיה אחיד ואלסטי.. כ 13 דקות במיקסר
לאחר התפיחה של חצי שעה
מרדדים למשטח משומן ,
מחלקים ל 3 ( כל רצועה במשקל 150 גרם )
מכינים מגש עם שומשום
יוצרים 4 רצועות כל רצועה שוקלת 150 גרם לאחר מכן כל רצועה מורחים במעט שמן ואז מגלגלים אותה בשומשום
לאחר שעשינו כך לכל הרצועות קולעים את החלה
ניתן לקלוע גם חלה של 3 רצועות
לאחר הקליעה מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מתפיחים שוב עד להכפלת נפח החלות ( כ 15 דקות - הן לא אמורות להתנפח מידיי, רק לתפוח מעט)
מורחים בביצה טרופה עם קורט מלח( זה גורם לביצה להיות דלילה)
אופים בטורבו בחום 180 מעלות כ 25 דקות
לעיתים לוקח יותר זמן
אל תתפתו להוציא את החלות לפני שהן שחומות לגמרי!!
לא לדאוג הן לא נשרפות
בתאבון