לחוח נעמה קדוש
חשוב מאוד!!
המחבת חייבת להיות קרה לפני ששמים מהבלילה !
לכן חייבים לשטוף את המחבת החלק החיצוני
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סולת
1 כף סוכר
1 כף מלח
8 כוסות מי ברז 1600 מל מים
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה
2.מוסיפים מים בהדרגה ומערבבים עד שאין גושים
3. מכסים את הקערה ומתפיחים לשעה
4.מקבלים עיסה נוזלית מאוד
במחבת קרה יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה למחבת ואז מדליקים את האש להבה בנונית ממתינים עד לקבלת בועות רק כשכל השכבה העליונה יבשה והלחוח מתנתק מהמחבת בקלות מוציאים
לאחר מכן שוטפים במי ברז את החלק החיצוני של המחבת על מנת שיתקרר לגמרי ומחזירים לאש ומיד שמים מצקת מהבלילה
כך ממשיכים עם שאר הבלילה