פריקסה אפוי ( פרנסה)

פרנסה פרנה עם פריקסה

נעמה קדוש


1 ק״ג קמח מנופה 

2 כפות שמרים יבשים 

2 כפות סוכר

1 כף מלח 

2 כפות שמן 

3 כוסות מי ברז ( כוס מכילה 200 מ״ל מים) 

לעיתים נצטרך 3 וחצי כוסות 


אופן ההכנה :

1. בקערת המיקסר נשים קודם 3 כוסות מי ברז, שמרים וסוכר נערבב עם כף 

2. נוסיף קמח מנופה מלח ושמן ונלוש במיקסר כ 13 דקות עד לקבלת בצק דביק אם הבצק לא רך יש להוסיף מים 

3. לאחר שהבצק הגיע למרקם הנכון נכסה את הקערה עם ניילון ומגבת ונתפיח את הבצק כ 20 דקות 

4. נפזר קמח על משטח העבודה נחלק את הבצק לכדורים שווים בגודל 80-100 גרם כל כדור 

5. ניצור כדורים נניח על גבי משטח מקומח את הכדורים לאחר מכן נרדד בעזרת גלגלת או מערוך כל כדור לאליפסה ( צורה של לחמניית פריקסה) 

6. נניח את הלחמניות בתבנית עם נייר אפיה נתפיל שוב 20 דקות לאחר מכן נמרח שמן על כל לחמניה

7. אופים בתנור בחום 180-190 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה מלאה 


לאחר האפיה ממלאים את הפרנה עם : סלט ירקות או סלט עגבניות עם פלפל חריף ושום, טונה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, זיתים, חמוצים, לימון כבוש וצרמלה 


בתאבון 

נעמה