פרנה - בצק עם כף

פרנה בצק שמכינים עם כף!!!נעמה קדוש
1 ק״ג קמח מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח
800- 900 מ״ל מי ברז כ 5-6 כוסות
אופן ההכנה:

1. בקערה שמים את הקמח, שמרים ומלח 

2. ⁠מוסיפים מים בהדרגה מערבבים עם כף ממשיכים להוסיף עד לקבלת בצק 

נח לעבודה לא דליל מידיי לכן תוסיפו מים בהדרגה רק עד שהבצק מתגבש 

3. ⁠מכסים את הקערה ממתינים 30 דקות 

4. ⁠עם יד רטובה  לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד מתפיחים שוב 45 דקות 

5. שוב מעבדים את הבצק עם יד רטובה 

6. ⁠מתפיחים לאחר התפחה מכינים את הפרנות 

7. ⁠לוקחים כדור בצק בגודל שתרצו 

8. ⁠מניחים על מגש מקומח( מומלץ לקמח עם קמח סמולינה)

9. ⁠מחממים סיר גריל חשמלי 

10. ⁠ומניחים בסיר ( מדליקים להבה גם בגז)

 11. ⁠וממתינים עד שהפיתה תופחת ומשחימה 

בתאבון
ניתן להקפיא בשקית אטומה ולהפשיר כשרוצים לאכול !