פרנה בצק שמכינים עם כף!!!נעמה קדוש
1 ק״ג קמח מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
1 כף גדושה מלח
800- 900 מ״ל מי ברז כ 5-6 כוסות
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הקמח, שמרים ומלח
2. מוסיפים מים בהדרגה מערבבים עם כף ממשיכים להוסיף עד לקבלת בצק
נח לעבודה לא דליל מידיי לכן תוסיפו מים בהדרגה רק עד שהבצק מתגבש
3. מכסים את הקערה ממתינים 30 דקות
4. עם יד רטובה לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד מתפיחים שוב 45 דקות
5. שוב מעבדים את הבצק עם יד רטובה
6. מתפיחים לאחר התפחה מכינים את הפרנות
7. לוקחים כדור בצק בגודל שתרצו
8. מניחים על מגש מקומח( מומלץ לקמח עם קמח סמולינה)
9. מחממים סיר גריל חשמלי
10. ומניחים בסיר ( מדליקים להבה גם בגז)
11. וממתינים עד שהפיתה תופחת ומשחימה
בתאבון
ניתן להקפיא בשקית אטומה ולהפשיר כשרוצים לאכול !