פרנה עם בשר נעמה קדוש
1 קג קמח מנופה
1 וחצי כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
3 כוסות מי ברז( כוס = 200 מ״ל)
מלית בשר
1 קג בשר טחון
2 בצל יבש
צרור כוסברה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כמון
פלפל שחור
מלח
צנוברים קלויים( לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח שמן ו2 כוסות מים לשים במהירות 2 ומוסיפים בהדרגה את הכוס השלישית
לעיתים לא נשתמש בכל הכמות מים
רק עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה לשים כ 12 דקות
2. מכסים את הבצק עם ניילון למשך 30 דקות
3. במקביל מכינים את המלית :
קוצצים בצל לקוביות מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה מוסיפים את הבשר מפוררים את הבשר בעזרת כף ומערבבים תוך כדי בישול מוסיפים את התבלינים מערבבים
מבשלים רק 90 אחוז לא עד שהבשר מתייבש
4. מקררים את המלית מוסיפים כוסברה קצוצה
5. את הבצק מורידים למשטח מעט משומן
מחלקים ל 16 כדורים כל כדור פותחים לעיגול מעין פיתה שטוחה שמים 2-3 כפות גדושות במרכז העיגול ומרימים את הבצק לקבלת כדור ממולא מהדקים את הקצוות ואחכ משטחים את הכדור לפיתה כשהבצק כלוא בפנים
ממשיכים עם כל הכדורים באותו האופן
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
6. אופים בחום 190 מעלות כ 45 דקות הופכים באמצע את הפרנות
ואופים עד לקבלת פיתות קריספיות ממש
בתאבון