קובניות זעתר ושמן זית נעמה קדוש
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כוסות מים
למלית
שמן זית וזעתר
אופן ההכנה:
1. את הקמח, סוכר השמרים
מים ומלח שמים בקערת המיקסר
לשים כ 13 דקות עד לקבלת לבצק נעים למגע
2. מכסים את הקערה עם ניילון ומגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד להפעלת נפח הבצק
3. מחלקים את הבצק ל 16 עיגולים
כל עיגול פותחים עם שמן זית לעלה גדול
4. מורחים על הבצק שמן זית וזעתר מגלגלים לרולדה ואת הרולדה מלפפים לשבלול
5. בסיר ג’חנון שמים 2 כפות שמן זית ומעט מלח גס בתחתית
ואת השבלולים שמים אחד ליד השני כ 8 יחידות בסיר
הכמות מתאימה ל 2 סירי ג’חנון
מבשלים על הגז להבה נמוכה אש נמוכה מאוד כשעה או עד שהבצק שחום בצדדים
מכניסים להשחמה בתנור כשהמכסה פתוח ל 10 דקות
בתאבון