מרק אפונה נעמה קדוש
2 כוסות אפונה יבשה חברת הנמל
1 בצל
2 שיני שום כתוש
1 כף כמון
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
צרור כוסברה
מי ברז מלוא הסיר
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל לקוביות, מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל
מטגנים יחד עד להזהבה
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד
3. מוסיפים את האפונה לסיר ומטגנים יחד
4. מוזגים מים עד לגובה 3/4 מהסיר מרתיחים את המים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש
5. מבשלים על להבה בינונית כ 3 שעות עד להתרככות האפונה ומערבבים מידיי פעם
6. לקראת סוף הבישול מוסיפים את השום ואת הכמון
בשיתוף הנמל
בתאבון