מרק אפונה

מרק אפונה נעמה קדוש


2 כוסות אפונה יבשה חברת הנמל 

1 בצל 

2 שיני שום כתוש 

1 כף כמון 

1 כפית כורכום 

מלח

פלפל שחור 

צרור כוסברה 

מי ברז מלוא הסיר 


אופן ההכנה:


1. חותכים את הבצל לקוביות, מחממים סיר עם 3 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל 

מטגנים יחד עד להזהבה 

2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים יחד

3. מוסיפים את האפונה לסיר ומטגנים יחד 

4. מוזגים מים עד לגובה 3/4 מהסיר מרתיחים את המים וכשהמים רותחים מנמיכים את האש 

5. מבשלים על להבה בינונית כ 3 שעות עד להתרככות האפונה ומערבבים מידיי פעם 

6. לקראת סוף הבישול  מוסיפים את השום ואת הכמון 


בשיתוף הנמל 



בתאבון