מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים

מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים נעמה קדוש

מתכון בשת"פ עם שטראוס מים בר המים תמי 4

8 ארטישוק ירושלמי 

1 כף ג’ינג’ר טרי 

סלסלת פטריות

1 בצל גדול 

גבעול סלרי 

1 שקית ערמונים בוואקום 

מים רותחים מבר תמי 4 

מלח

פלפל שחור 

כורכום 


אופן ההכנה :


1. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה

2. חותכים את שאר הירקות ( אין משמעות לגודל כיוון שטוחנים את המרק )

3. מוסיפים פטריות לבצל וממשיכים לטגן

4. מוסיפים את שאר הירקות מטגנים קלות מטבלים ומוסיפים כף שמן זית ומערבבים הכל יחד לפחות 5 דקות שכל הטעמים יפתחו

5. מוסיפים לסיר מים רותחים מהבר של תמי 4 עד לגובה 3/4 מגובה הסיר 

6. מרתיחים את המרק 5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הארטישוק ירושלמי 

7. טוחנים את המרק 


הצעת הגשה: 

לפזר מעל המרק ערמונים קצוצים, אגוזים ומעט שמן זית 



בתאבון

מומלץ להשתמש במים רותחים של בר המים תמי 4 הוא משדרג את המרק מטעמו המיוחד