מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים נעמה קדוש
מתכון בשת"פ עם שטראוס מים בר המים תמי 4
8 ארטישוק ירושלמי
1 כף ג’ינג’ר טרי
סלסלת פטריות
1 בצל גדול
גבעול סלרי
1 שקית ערמונים בוואקום
מים רותחים מבר תמי 4
מלח
פלפל שחור
כורכום
אופן ההכנה :
1. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה
2. חותכים את שאר הירקות ( אין משמעות לגודל כיוון שטוחנים את המרק )
3. מוסיפים פטריות לבצל וממשיכים לטגן
4. מוסיפים את שאר הירקות מטגנים קלות מטבלים ומוסיפים כף שמן זית ומערבבים הכל יחד לפחות 5 דקות שכל הטעמים יפתחו
5. מוסיפים לסיר מים רותחים מהבר של תמי 4 עד לגובה 3/4 מגובה הסיר
6. מרתיחים את המרק 5 דקות, מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות הארטישוק ירושלמי
7. טוחנים את המרק
הצעת הגשה:
לפזר מעל המרק ערמונים קצוצים, אגוזים ומעט שמן זית
בתאבון
מומלץ להשתמש במים רותחים של בר המים תמי 4 הוא משדרג את המרק מטעמו המיוחד