מתכון למרק 3 עדשים נעמה קדוש
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתוש
3 כפות שמן זית
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס עדשים ירוקות
3 תפוחי אדמה קוביות
2 גזרים
1 כף כורכום
מלח
פלפל שחור
3 גבעולי סלרי
צרור כוסברה
אופן הכנה:
עדשים ירוקות יש להשרות במים רותחים כחצי שעה לפני הכנת המרק
מחממים שמן זית בסיר
חותכים לקוביות את הבצל מטגנים יחד עד להזהבה
מוסיפים פנימה את השום
ואת כל המצרכים כולל התבלינים
מקפיצים יחד לפתיחת התבלינים
ממלאים את הסיר במים עד 3/4 גובה סיר
מרתיחים הטיב כ 20 דקות מנמיכים את האש ומשלים עוד שעה ..
או עד להתרככות העדשים .
יש לתקן תיבול
בתאבון