סלט חצילים ופלפלים על האש נעמה קדוש
1 חציל גדול
1 עגבניה
1 גמבה אדומה
2 פלפל ירוק חריף
כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתוש
1 כף שמן זית
מלח
מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה:
1. צולים על האש את כל הירקות על האש עד לחריכה של כל הקליפה
2. את החציל צולים מכל צדדיו עד שהוא מתרכך לגמרי לפחות שעה ..
יש אפשרות לשים את כל הירקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור עד להתרככות , לאחר שהירקות רכים יש לשרוף אותם על הגז באש גלויה, לקבל טעם של שרוף ( זה משדרג את טעם הסלט)
3. מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות
4. את החציל מקלפים ומועכים את החציל בעזרת מזלג
5. מערבבים יחד את החציל המעוך ואת קוביות הירקות
6. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח, שום כתוש וכוסברה קצוצה
מערבבים ואוכלים
בתאבון