עוגת גבינה עוגת גבינה אפויה חלומית נעמה קדוש
לתחתית :
200 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם חמאה
מערבבים יחד ומהדקים בתחתית התבנית
המלית :
6 ביצים גודל L
750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
2 גיל או אשל
1 כוס סוכר
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
את החלבונים שמים בקערת המיקסר ומקציפים דקה ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה
עד לקבלת קצף לבן תפוח אך לא נוקשה
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם 2 כפות סוכר בעזרת מטרפה ידנית 2 דקות רק עד להטמעת הסוכר וקבלת צבע צהבהב
לקערה יש להוסיף בסדר הזה :
גבינה לבנה
2 גביעי גיל
לערבב עד לקבלת עיסה אחידה ואז מוסיפים :
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
מערבבים שוב עד לקבלת עיסה אחידה
3. מאחדים את העיסות , מוסיפים את קצף החלבונים לגבינות ועוטפים בתנועות עטיפה על מנת לא לשבור את הקצף
4. לוקחים רינג בקוטר 26 או 24 מניחים בתחתית נייר כסף ועליו נייר אפיה מעליו מניחים את הרינג
לוקחים נייר סופג מקפלים לחצי מרטיבים במים ומניחים בדופן החיצונית של הרינג כך עושים מסביב לכל הרינג ( זה טריק שלי לקבלת שוליים לבנים בעוגה)
לאחר מכן מרימים את הנייר כסף והנייר אפיה יחד ומהדקים מסביב לרינג
כמובן שאת כל התהליך עושים כלפי חוץ !!
את פנים הרינג משמנים בחמאה
את פירורי ביסקוויטים מהדקים לתחתית הרינג באופן אחיד
6.מעל השכבת ביסקוויטים שופכים את מלית בגבינות
דופקים את הרינג על השיש בעדינות על מנת להוציא אויר מהעוגה
7.מחממים תנור לחום 130 מעלות בטורבו ושמים תבנית עם מים בתחתית התנור ( לא חובה)
6. אופים שעתיים!!
בהצלחה .