עוגת גבינה ושוקולד לבן נעמה קדוש
תבנית עגולה בקוטר 22
200 גרם ביסקוויטים טחונים
80 גרם חמאה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
350 גרם גבינה לבנה
2 שמנת חמוצה
1 אשל
2 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
ציפוי :
500 מ״ל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה :
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים ממיסים את החמאה במיקרוגל כדקה ומערבבים את החמאה המומסת עם פירורי הביסקוויטים שופכים לתבנית ומהדקים הטיב לתחתית ומניחים בצד למספר דקות
2. טורפים את הביצים והסוכר במטרפה או בעזרת מזלג כ 2 דקות.
3.מוסיפים את הגבינה לבנה, 2 שמנת חמוצה, אשל ומערבבים יחד לעיסה חלקה
4. מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל ומערבבים לעיסה אחידה
5. שופכים על פירורי הביסקוויטים את מסת הגבינות
6. אופים בחום 150 מעלות כ 50 דקות רק עד שהעוגה רוטטת קצת היא מתייצבת במקרר
מוציאים מהתנור מיד ומקררים בחוץ
7. ציפוי שמנת מתוקה:
400 גרם שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מקציפים יחד במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה
למי שאין מיקסר ניתן לטרוף הכל במטרפה ידנית במשך 7 דקות ומתקבלת קצפת .
8.מורחים על העוגה רק לאחר שהיא קרה לגמרי!
מעבירים למקפיא ל חצי שעה
9. מכינים ציפוי שוקולד לבן:
100 מל שמנת מתוקה שמים בקערה יחד עם 150 גרם שוקולד לבן ממיסים במיקרוגל כדקה ומערבבים
10. מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים את השוקולד הלבן על השמנת מתוקה
11. מעבירים למקרר למספר שעות
בתאבון 🥰