עוגת גבינה עננים כשרה לפסח נעמה קדוש
6 ביצים גודל L
500 גרם גבינה לבנה 9 -5 אחוז
2 שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
קצפת לציפוי:
250 מל שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
אופן ההכנה:
1. להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים
את החלבונים שמים בקערת המיקסר ומקציפים דקה ומוסיפים כוס סוכר בהדרגה
עד לקבלת קצף לבן תפוח אך לא נוקשה מידיי
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם 2 כפות סוכר בעזרת מטרפה ידנית 2 דקות רק עד להטמעת הסוכר וקבלת צבע צהבהב
לקערה יש להוסיף בסדר הזה :
500 גרם גבינה לבנה 5-9 אחוז
2 גביעי שמנת חמוצה
לערבב עד לקבלת עיסה אחידה ואז מוסיפים :
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
מערבבים שוב עד לקבלת עיסה אחידה
3. מאחדים את העיסות , מוסיפים את קצף החלבונים לגבינות ועוטפים בתנועות עטיפה על מנת לא לשבור את הקצף
4.שופכים את מלית המלית לתבנית מלבנית חד פעמית
דופקים את התבנית על השיש בעדינות על מנת להוציא אויר מהעוגה
5.אופים שעה וחצי בטורבו בחום 140 מעלות
להכנת הקצפת :
בקערת מיקסר את 2 מיכלי שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים יחד במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה
כשהעוגה מתקררת לגמרי מצפים בקצפת
בהצלחה .