עוגת גבינה אפויה עם פירורים נעמה קדוש
תחתית בסקוויטים:
שרוול בסקוויטים (250 גרם)
100-150 גרם חמאה
מלית גבינה:
1/2 קג גבינה לבנה
3 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
4 ביצים
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
שלוש שעות לפני ההכנה-
שמים חיתול או נייר סופג (4 שכבות) בתוך מסננת ואת המסננת שמים בתוך קערה , על מנת שהגבינות יסוננו ובתוך החיתול שמים את
הגבינה והשמנת החמוצה
1. טוחנים את הבסקוויטים במעבד מזון או מרסקים ידנית עד לקבלת פירורים דקים
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל כדקה
מערבבים את החמאה עם הבסקוויטים רבע מהבסקוויטים משאירים בצד לציפוי את שאר הבסקוויטים משטחים בתבנית עגולה משומנת הטיב (תבנית בקוטר 22 -24 )ומהדקים הטיב לתחתית
3. בקערה מערבבים את הביצים עם הסוכר והגבינות בעזרת מטרפה ידנית או כף מערבבים יחד עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים
4. מוסיפים את הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל מערבבים הטיב
5. יוצקים את המלית גבינה בתבנית עם תחתית הבסקוויטים
מפזרים על העוגה שכבה של פירורי הבסקוויטים שהשארנו בצד
אפשר להוסיף פירות יער או אוריאו
אופים התנור בחום-150-169 מעלות עדיף בטורבו
כ 50 דקות אם העוגה רוטטת תאפו עד שהשוליים אפויים הטיב והמרכז של העוגה רוטט מעט( זה מתייצב בקירור)
מוציאים את העוגה בתום האפיה
לאחר שהיא מתקררת מכניסים למקרר
מקררים שעתיים לפחות לפני האכילה
בתאבון