עוגה עם תפוחים וקינמון
3 תפוחים גרנד סמיט
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס מים
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. קולפים את התפוחים חותכים לרבעים מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות
מניחים בקערה יחד עם רבע כוס סוכר, קינמון וסוכר וניל ומערבבים יחד
2. מערבבים בקערה את הביצים וחצי כוס סוכר בעזרת מטרפה ידנית
3. מוסיפים את השמן, מים, מיץ לימון מערבבים לבלילה אחידה
4. מוסיפים את הקמח המנופהוהאבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
5. מרפדים בנייר אפיה תבנית בקוטר 22
מניחים מחצית מפרוסות התפוחים בתחתית
שופכים את הבלילה על התפוחים
ומסדרים מעל הבלילה עוד שכבה של תפוחים
מפזרים את יתרת הקינמון והסוכר
6. אופים בחום 170 מעלות בטורבו כ45 דקות או עד שמרכז העוגה יבש