עוגת שיש עננים עם טריק !

עוגת שיש עננים עם טריק מטורףשתשאר גבוהה ויפה !!נעמה קדוש
6 ביצים 

1 ורבע כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

 1 כוס מים ולימון שלם סחוט

 3/4 כוס שמן

 2 כוסות קמח 

1 שקית אבקת אפיה
מלית שוקולד:

2 כפות שוקולית 

2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים

 2. ⁠בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומקציפים עם וו בלון

 3. ⁠מוסיפים בהדרגה את הכוס ורבע סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב כ 5 דקות 

4. ⁠בקערת החלמונים מוסיפים את השמן , מים, לימון סחוט טורפים במטרפה ידנית 

5. ⁠מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה מערבבים יחד עד שאין גושים בעיסה 

6. מאחדים את קצף החלבונים בתנועות עטיפה לתוך עיסת החלמונים מומלץ לערבב קודם מחצית הקצף החלבונים ואח״כ את המחצית השניה 

7. ⁠בקערה נפרדת מערבבים שוקולית  ומים עד לאיחוד ומוסיפים 2 כפות מתערובת העוגה מערבבים עד לקבלת קצף אחיד
8. ⁠את העוגה יוצקים לתבנית מלבנית חד-פעמית מרופדת בנייר אפיה 

9. ⁠בעזרת כף יוצקים תלוליות במרחק של 2 ס״מ ביניהם כך עושים עם כל התערובת של  השוקולד 

10. ⁠בעזרת שיפוד מערבבים בעדינות יוצרים את השיוש לעוגה 

11. ⁠אופים בחום 160 מעלות טורבו כ 45 דקות 

12. ⁠או עד שהעוגה יציבה במרכז 

13. ⁠חובה לבדוק עם קיסם את מרכז העוגה מכניסים קיסם ואם הוא יוצא עם פירורים לחים עליו העוגה מוכנה 

14. ⁠וכשמוציאים אותה זורקים אותה על השיש זה הטריק שיגרום לעוגה להישאר גבוהה ויפה !!!!
בתאבון