עוגת שמנת פירורים נעמה קדוש 


400 גרם ביסקוויטים ( שרוול ועוד 3/4 שרוול)

1 כוס אגוזי פקאן 

200 גרם חמאה

3 שמנת חמוצה

2 שמנת מתוקה להקצפה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות אבקת סוכר 


אופן ההכנה : 


1.ממיסים את החמאה במיקרוגל כדקה עד להמסה מלאה

2.טוחנים יחד 250 גרם ביסקוויטים לפירורים דקים מאוד 

3.טוחנים בנפרד 3/4 שרוול ביסקוויטים לפירורים דקים יחד עם אגוזי הפקאן 

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומשטחים את הפירורים לשכבה אחידה

מוזגים על הפירורים 6 כפות חמאה מומסת( מהחמאה שהמסנו)

מערבבים את הפירורים להטמעת החמאה בפירורים 

אופים כ 10 דקות עד להזהבה

(אפשר גם להשאיר ללא אפיה )

את השרוול ביסקוויטים הטחונים שופכים לקערה עם החמאה המומסת מערבבים יחד ומעבירים לתבנית בקוטר 22 עגולה מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא ל 10 דקות

4. מקציפים בקערת המיקסר 2 שמנת מתוקה עם 1 כף אינסטנט פודינג וניל 

עד לקבלת קצף יציב 

5. בקערה נפרדת מערבבים 3 שמנת חמוצה,3 כפות אבקת סוכר ו3 כפות אינסטנט פודינג וניל עד להמסה 

6. מקפלים את הקצפת לתערובת השמנות ומקפלים יחד למסה אחידה 


7. מוציאים מהמקפיא את התחתית ושופכים את הבלילה על תחתית הבסקוויטים מיישרים 

8. מפזרים מעל את פירורי הבסקוויטים עם הפקאן


מכניסים למקרר ל4 שעות התייצבות או לילה שלם 

בתאבון