עוגת תפוזים עננים ללא גלוטן כשרה לפסח

עוגת תפוזים עננים נעמה קדוש


6 ביצים בגודל L


1 כוס סוכר


1 כוס שמן


1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי


גרידת תפוז


1 כוס קמח שקדים 


1 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה


1 שקית אבקת אפיה


אופן ההכנה :


1. להפריד את החלבונים והחלמונים 


2. בקערת המיקסר שמים את החלבונים ומקציפים דקה ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר , מקציפים עד לקבלת קצף לבן תפוח אבל לא נוקשה מידיי 


3. בקערה נפרדת שמים את החלמונים ורבע כוס סוכר וטורפים מעט מוסיפים השמן , מיץ תפוזים  סוכר וניל מערבבים יחד עד לקבלת מסה חלקה ואחידה 


4. מוסיפים את הקמח שקדים וקורנפלור ( או קמח תפוחי אדמה)והאבקת אפיה מערבבים קלות רק עד לקבלת מסה ללא גושים ( לא לערבב יותר מידיי, אחרת העוגה תצא דחוסה) 


5. מאחדים את העיסות שופכים את הקצף חלבונים לעיסת החלמונים ב2 פעימות ומערבבים בתנועות עטיפה על מנת לא לשבור את הקצף 


6. מרפדים תבנית חדפ מלבנית בינונית בנייר אפיה שופכים את המסה או 2 אינגלישקייק


7. מחממים תנור מראש לחום 

170 -160 מעלות ואופים 45 דקות 


פסח כשר 

נעמה קדוש