פאי פירות נעמה קדוש
בצק פריך
1 3/4 כוסות קמח
150 גרם חמאה
1 חלמון
3 כפות סוכר
קרם פאטסייר
4 חלמונים
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
500 מל חלב
קרם שמנת
250 מל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חלמון, חמאה קרה חתוכה לקוביות ואבקת סוכר ולשים יחד עד לקבלת בצק
לישה לא ארוכה - רק עד לקבלת בצק פירורי ולאחר מכן מאחדים הכל בידיים
ניתן להכין את הבצק גם בידיים
2. מקמחים נייר אפיה מניחים את הבצק ומעל עוד נייר אפיה ומרדדים לעיגול שיתאים לתבנית בקוטר 22
מרימים את הבצק ומניחים על התבנית פאי
מהדקים לדפנות שמים נייר אפיה מעל הבצק ומכניסים למקפיא ל 10 דקות
3. מוציאים את התבנית מניחים משקולת על הנייר אפיה שעועית יבשה או גרגירי חומוס ואופים כ 30 דקות עד להזהבה מלאה
לאחר 20 דקות מסירים את הנייר והחומוס שמעל ואופים עוד 10 דקות
4. מכינים את הקרם:
בקערה שמים 4 חלמונים,אבקת סוכר והקורנפלור ומערבבים יחד עד שהתערובת חלקה
בסיר מרתיחים על הכיריים 500 מל חלב
כשהוא מגיע לסף רתיחה מורידים מהאש
ומוזגים לתערובת החלמונים טורפים יחד
ומחזירים לסיר את כל התערובת ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עם מטרפה עד לקבלת קרם סמיך
5. מורידים מהאש מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר
6. בקערת המיקסר מקציפים יחד:
250 מ״ל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
עד לקבלת קצפת יציבה
7. מוציאים מהמקרר את הקרם פאטסייר ומערבבים יחד עם הקרם שמנת , עד לקבלת קרם אחיד
8. כשהבצק הפריך האפוי מתקרר מורחים את הקרם על הפאי
9. פורסים לפרוסות כל פרי שאתם אוהבים
תותים, אננס, מנגו, קיווי, אפרסמון וכו׳
10. על מנת לקבל ציפוי מערבבים 2 כפות של ריבת מישמש עם חצי כף מים רותחים ומורחים על הפירות
בתאבון