מתכון מושלם! קל להכנה וטעים מאוד
רולדת וניל רכה כמו ענן עם קרם שמנת אוורירי ותותים מעדן אמיתי
רולדת וניל עם תותים נעמה קדוש
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל או תמצית וניל
1 כוס קמח
1 שקית אפיה
קרם שמנת :
2 שמנת להקצפה
1וחצי כוס חלב
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים,סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר, גבוה ותפוח
2. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ומערבבים בעזרת מרית בתנועות עדינות עד שהקמח נטמע( לא לערבב יותר מידיי)
3. בתבנית מרובעת גדולה מרססים מעט את נייר האפיה עם מעט מאוד שמן ( לא חובה) משטחים את המלית על נייר אפיה
מורחים את המלית בעזרת מרית על כל הנייר אפיה בצורה שווה
4. אופים בחום 190 מעלות כ 10 דקות ( מחממים תנור מראש!)
או עד שהשכבה העליונה מזהיבה
5. מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה עם הנייר אפיה ומקררים
6. מכינים קרם שמנת
מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה עם 3 כפות אינסטנט פוגינג וניל ו 1 וחצי כוס חלב במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה ( לקצפת מתוקה יותר ניתן להוסיף 2 כפות סוכר)
7. מורחים מחצית מכמות הקצפת על הרולדה ( הרולדה חייבת להיות קרה לגמרי)
מפזרים תותים חתוכים לקוביות או פרוסות
מגלגלים
ומורחים קצפת מעל מקשטים התות
בתאבון