מוקפץ סיני נעמה קדוש
1 קילו חזה עוף
1 בצל גדול
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
1 גמבה אדומה
4-5 פטריות ( לא חובה)
1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה
1/2 שקית אפונה קפואה
בצל ירוק
אטריות סיניות
רוטב סויה
רוטב פאד תאי
שמן שומשום
מלח פלפל שחור
שומשום לקישוט
משרה לחזה עוף:
1 וחצי כפות מירין
3 כפות רוטב סויה
מעט מלח , פלפל שחור
3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
לפני שמתחילים בקערה עם מים רותחים מניחים את האטריות הסיניות שיתרככו !
1. חותכים את החזה עוף לקוביות בינוניות שמים בקערה ומוסיפים את הסויה, מירין , מלח ופלפל שחור ומשרים כ 10 דקות
2. לאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים יחד עד לציפוי
3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החזה עוף עד להזהבה קלה משני צדדיו מוציאים מהמחבת לקערה
4. בסיר מטגנים רצועות בצל עד להזהבה קלה מוסיפים רצועות של פלפלים והגמבה מטגנים יחד עם הבצל עוד 5-7 דקות מוסיפים את הפטריות , האפונה והשעועית מטגנים יחד עוד מספר דקות
5. מוסיפים את האטריות לסיר לאחר שסיננו את המים 6. מוסיפים את החזה עוף
7. מתבלים ב
3-4 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
3 כפות רוטב פאד תאי
ומוסיפים מלח, פלפל שחור לפי הטעם
יש לטעום ולעיתים צריך להוסיף עוד תיבול
8. מפזרים שומשום בהגשה ובצל ירוק פרוס לרצועות באלכסון
בתאבון