מוקפץ סיני

מוקפץ סיני נעמה קדוש
1 קילו חזה עוף

 1 בצל גדול

 1 פלפל צהוב

 1 פלפל כתום 

1 גמבה אדומה

 4-5 פטריות ( לא חובה)

1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה 

1/2 שקית אפונה קפואה 

בצל ירוק 

אטריות סיניות

רוטב סויה 

רוטב פאד תאי

 שמן שומשום 

מלח פלפל שחור 

שומשום לקישוט

משרה לחזה עוף: 

1 וחצי כפות מירין

 3 כפות רוטב סויה 

מעט מלח , פלפל שחור 

3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:

לפני שמתחילים בקערה עם מים רותחים מניחים את האטריות הסיניות שיתרככו !

1. חותכים את החזה עוף לקוביות בינוניות שמים בקערה ומוסיפים את הסויה, מירין , מלח ופלפל שחור ומשרים כ 10 דקות 

2. ⁠לאחר מכן מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים יחד עד לציפוי 

3. ⁠מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החזה עוף עד להזהבה קלה משני צדדיו מוציאים מהמחבת לקערה 

4. ⁠בסיר מטגנים רצועות בצל עד להזהבה קלה מוסיפים רצועות של פלפלים והגמבה מטגנים יחד עם הבצל עוד 5-7 דקות מוסיפים את הפטריות , האפונה והשעועית מטגנים יחד עוד מספר דקות

 5. ⁠מוסיפים את האטריות לסיר לאחר שסיננו את המים 6. ⁠מוסיפים את החזה עוף 

7. ⁠מתבלים ב 

3-4 כפות רוטב סויה 

 1 כף שמן שומשום 

3 כפות רוטב פאד תאי 

ומוסיפים מלח, פלפל שחור לפי הטעם 

יש לטעום ולעיתים צריך להוסיף עוד תיבול 

8. ⁠מפזרים שומשום בהגשה ובצל ירוק פרוס לרצועות  באלכסון 

בתאבון